Wat na de lagere school?

Opdracht 2
Home
Opdracht 1
Verwerking 1
Infobronnen 1
Opdracht 2
Infobronnen 2
LesideeŽn en -materialen
Doelen

Welk beroep past bij jou?

Bioloog (5/04/2008)
Jonas Meuleman (9) "Met Kerstmis kreeg ik een dikke encyclopedie. Ik wil graag zoveel mogelijk weten over planten, dieren en bomen."
Kay Van Damme (31) "Als kind ging ik de deur niet uit zonder mijn keverboekje. Ik hoopte altijd een ander soort kever tegen te komen."

Apotheker (16/02/2008)
Fien Van Bockom Maas (9) "Ik speel heel graag winkeltje. Alleen vind ik het verstandiger om mensen te helpen met goede medicijnen in plaats van snoep te verkopen."
Isaline Smets (26) "Eigenlijk moet je als apotheker ook wat kunnen koken, maar het allerbelangrijkste is het sociaal contact."

Kok (2/02/2008)
Stijn Hesters (7) “Ik vond het allemaal lekker, behalve het laatste gerecht. Die banaan met rum en chocolade.”
Jeroen De Pauw (28) “Je droom moet zijn om mensen te laten genieten.”

 

Welk beroep past nu bij jou?
  1. Bekijk elk individueel de website waarvan je hieronder de link vindt. Kies uit de filmpjes wat jou ligt. Wanneer je vijf keer 'ja' klikt zoekt de computer uit welke beroepen geschikt zouden kunnen zijn voor jou, maar ook welke je helemaal niet zullen liggen.
  2. Kies er uit jouw beroepen ťťntje uit, en maak hiervan een spreekbeurt. Je stelt jouw beroep voor via powerpoint. Zet er duidelijk de opleiding in die je vanaf je 12de moet volgen om uiteindelijk af te studeren. Ook laat je ons een filmpje zien over jouw droomberoep (zelf te maken of te downloaden). Vertel de rest van de klas wat jou hierin erg aantrekt. Stel ons ook nog een website voor waarin je info vindt over jouw droomberoep.

Ga zeker eens snuisteren op de websites die je bij verwerking2 en lesideeŽn en -materialen vindt.

Welk beroep past bij jou?

Katholieke Centrumschool Denderleeuw - Kevin De Leu 6A